.png)
‘Gewoon gelukkig leven’ is bijna een logisch vervolg op een reeks van maatschappelijke initiatieven, activiteiten en gesprekken met, door en voor:
- mensen met fysieke beperkingen
- mensen die kampen met psychische kwetsbaarheid, hersteld zijn en daardoor ervaringsdeskundig zijn, ervaringswerkers, naasten en professionals
- mensen die geen ervaring hiermee hebben en soms niet goed raad weten hoe met kwetsbare mensen om te gaan
- mensen die zelf initiatief nemen voor het stimuleren en vitaliseren van sociale cohesie en onderlinge steun van mensen.
Aan al deze initiatieven stelde Coloci haar kennis en platform beschikbaar.
Ze zijn in beginsel gericht op het voorkomen, helpen verbeteren of oplossen van tijdelijk of langdurig individueel sociaal isolement en eventuele gevolgen daarvan. Echter niet vanuit een professionele opdracht maar altijd vanuit eigen vrije wil en norm.
Binnen de zorgsector is veel professionele kennis over leren omgaan met beperkingen, oorzaken van kwetsbaarheden en of het herstellen daarvan. Deze kennis wordt ook steeds meer ingebed en benut in de transitie van de zorg.
De Amsterdammer zonder zorgvraag wordt daarin nagenoeg niet betrokken. Door dit thema juist buiten de professionele setting of opdracht te plaatsen en mensen ongeacht rol en functie te verleiden en betrekken worden mogelijk meer Amsterdammers aangesproken over de betekenis en waarde van een gewoon gelukkig leven. Voor jezelf en elkaar en in het bijzonder wanneer je iets overkomen is. Daarmee drempels wegnemend voor een meer sociale en inclusievere zorgzame stad van en voor iedereen.